24.Φεβρουάριος 2024

8-2-2024: 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ (Ευλογημένος που γνώρισα τον Γέροντα Νεκτάριο)

Όταν γνωρίζεις από κοντά έναν άνθρωπο του Θεού και ξαφνικά «φεύγει» από αυτόν τον μάταιο και πρόσκαιρο κόσμο νιώθεις μια απίστευτη πνευματική φτώχεια!

Ακόμα περισσότερο όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης, ο γέροντας της Αγάπης και της Προσφοράς!

Όποιος τον γνώριζε, έβλεπε αμέσως την απίστευτη Ταπεινοφροσύνη Του, την ανιοτελή Αγάπη Του, την τρομερή Γενναιοδωρία Του αλλά και την παιδική Του Χαρά.

Αυτός ο Άγιος άνθρωπος ήταν υπόδειγμα απλότητας, ήταν ένας ιερωμένος που ένιωθε και βίωνε την αποστολή που Του ανέθεσε ο Θεός και η Αγία Του Εκκλησία και παραμένει τέτοιο φωτεινό υπόδειγμα για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και τον αγάπησαμε!

Μόλις με έβλεπε μου έλεγε: «Καλωσόρισες Στεφανάκο μου. Τι κάνεις; Πώς είναι ο δεσπότης μας, ο Δανιήλ;» Μετά αφού σου έλεγε να καθίσεις κοντά Του σε ρωτούσε και ενδιαφερόταν για την υγεία σου, για το πώς πορεύεσαι στην διακονία σου στην Ενορία που υπηρετείς.

Ρωτούσε και ενδιαφερόταν για όλα που είχαν σχέση με το πρόσωπό σου. Μια φορά που πήγα στην καμάριζα, κοντά Του μου είπε: «Πώς ήρθες πάτερ μου; Έχεις χρήματα να γυρίσεις στο σπίτι σου;»

Απίστευτο! Ρώτησε εμένα τον τρισάθλιο πως θα γυρίσω στο σπίτι μου και μάλιστα ήθελε να μου δώσει και χρήματα. Και αυτό Του το ενδιαφέρον ήταν προς όλους. Απίστευτο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο!

Μια άλλη εμπειρία που έχω από τον Άγιο Αυτόν άνθρωπο είναι η εξής:

Ήταν 27 Δεκεμβρίου 2016 όταν στο κινητό μου τηλέφωνο έφτασε ένα ηχητικό μήνυμα. Όταν το άκουσα έμεινα άφωνος. Ήταν ο Γέροντας ο οποίος μου άφησε ένα γλυκύτατο μνμ ευχόμενος τα καλύτερα για την ονομαστική μου εορτή. Το ακόμα παράδοξο ήταν πως όχι μόνο μου άφησε ηχητικό μνμ αλλά ύστερα από λίγο με ξαναπήρε τηλέφωνο και με μια παιδική χαρά με ρώτησε: «Τα είπα καλά Στεφανάκό μου; Επειδή είμαι γέρος, τα είπα καλα στο μνμ που άφησα; Να σε χαιρόμαστε πάτερ μου. Να έχω την ευχή σου».

Απίστευτο! Κάθεσαι και αναρωτιέσαι μα πως γίνεται; Εγώ είμαι ένα τίποτα! Εγώ ούτε στην παρανυχίδα δεν μπορώ να φτάσω Τον Άγιο αυτόν άνθρωπο. Πώς γίνεται να ασχολείται μαζί μου;

Όλα όμως εξηγούνται αδερφοί μου όταν κανείς μελετάει τα πνευματικά εκείνα γνωρίσματα, όπως τα ορίζει ο Θεός, ενός Αγίου ανθρώπου.

Ο Γέροντας Νεκτάριος έκανε πράξη όλα αυτά που θέλει ο Θεός από μας για να είμαστε γνήσιοι μαθητές Του.

•Έγινε παιδί για να μπει στην Βασιλεία του Θεού όπως μας το διαβεβαίωσε ο Κύριός μας: «Εάν μη στραφήτε και γέννητε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών».

•Έγινε Ελεήμων και Φιλάνθρωπος για να κερδίσει την άπειρη φιλανθρωπία του Θεού: «Δανείζει θεώ ο ελεών πτωχόν»

•Αγάπησε, τόσο πολύ το Θεό και Πατέρα Του, όσο και τον πλησίον Του κάνοντας πράξη την ευαγγελική εντολή Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εξ’όλης της καρδίας σου και εξ’ όλης ψυχής σου και εξ’όλης διανοία σου και εξ’ όλης της ισχύος σου και τον πλησίον σου ως σεαυτόν».

Γέροντα Νεκτάριε πρέσβευε υπέρ ημών!

Η μόνη παρηγοριά μας από την κοίμηση του Γέροντα είναι ότι εκεί κοντά στο θρόνο του Κυρίου μας όπου βρίσκεται η Αγία ψυχούλα Του πρεσβεύει και μεσιτεύει και για μας τους τρισάθλιους και αμαρτωλούς.

Καλό παράδεισο Γέροντα μου!

Γράφει: ο Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi