Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στη πόλη του Βύρωνα

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Βύρωνος, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Βαρβάρας.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλίνικου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, πλαισιούμενου από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Άγιος Ιεροκήρυξ στο μεστό θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε με ιδιαίτερο λυρισμό στα χαρακτηριστικά »Πίστη και Ομολογία, Μαρτυρία και Μαρτύριο», των τριών μεγάλων Αγίων, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού και του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, τους οποίους η Αγία μας Εκκλησία τιμά ως φωτεινούς οδοδείκτες και αστέρες μέσα στην Εκκλησιαστική μας ζωή.

Όλες αυτές τις ημέρες από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου πλήθος ευλαβών προσκυνητών ήρθε για να τιμήσει την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας αλλά και να προσκυνήση απότμημα του Ιερού Λειψάνου Της, το οποίο είχε εκτεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ανθρώπων.

»Αγία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών»

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi