5 ιδέες που θα κάνουν πιο εύκολο το πρωινό σας ξύπνημα

Υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αποχωρίζεστε το πρωί το ζεστό σας κρεβάτι και τα αφράτα σας παπλώματα, ειδικά τώρα το χειμώνα; Μάλλον όχι.

Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα καθημερινά και δυσκολεύεστε να υπακούσετε στο ξυπνητήρι, η Βρετανίδα ψυχολόγος και θεραπεύτρια ύπνου Dr. Nerina Ramlakhan βρήκε για εσάς τους 7 πιο κατάλληλους τρόπους που θα σας κάνουν να ξυπνάτε το πρωί και να σηκώνεστε από το κρεβάτι με περισσότερη ευκολία.
1) Οργανώστε από το βράδυ ό,τι θα χρειαστείτε το επόμενο πρωί 
Ξέρετε πόσο επιπλέον χρόνο θα γλιτώσετε αν έχετε βρει από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα της επόμενης μέρας, το φαγητό, την τσάντα με τα απαραίτητα και όλα τα υπόλοιπα; Χρόνος που μπορεί να προστεθεί στον πολυπόθητο ύπνο σας.
2) Προγραμματίστε το κλιματιστικό να ξεκινήσει 10′ πριν να χτυπήσει το ξυπνητήρι

Με αυτό τον τρόπο δε θα έχετε δικαιολογία για να μείνετε στο κρεβάτι, αφού και το δωμάτιο στο σύνολό του θα είναι εξίσου ζεστό.

3) Το φυσικό φως βοηθάει

Η Ramlakhan προτείνει να αφήνετε ελαφρώς ανοιχτές τις κουρτίνες ή τα παντζούρια σας ώστε σταδιακά το πρωί να μπαίνει στο δωμάτιο το φυσικό φως της μέρας και να σας βοηθάει να συντονιστείτε με την άχαρη ώρα του ξυπνήματος.

4) Απομακρυνθείτε από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή 30′-45′ πριν τον ύπνο

Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι το κινητό, η οθόνη του υπολογιστή και η τηλεόραση μέχρι και λίγα λεπτά πριν τον ύπνο, δεν βοηθούν τον οργανισμό να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί ο εγκέφαλος, το αντίθετο μάλιστα. Ιδανικά, μην έχετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σας, θα ξεμυαλιστείτε σίγουρα. Αν κοιμηθείτε καλά και αρκετά, θα σας είναι πιο εύκολο να ξυπνήσετε το πρωί και να νιώθετε καλά με αυτό.

5) Να τρώτε πρωινό μέσα σε 30′ από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε 

Έτσι κι αλλιώς το πρωινό είναι μια πολύ καλή διατροφική συνήθεια αλλά εκτός αυτού σας βοηθά και να ξυπνήσετε γρηγορότερα και καλύτερα αφού ενισχύει το μεταβολισμό σας και σας δίνει περισσότερη ενέργεια να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην καναδέζικη HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi