20.Απρίλιος 2024

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Με την δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας, το Θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, ήτανε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή του Βύρωνα.

Αφ εσπέρας της εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα την Δευτέρα 6 Αυγούστου πανηγυρική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,  κ.κ. Δανιήλ.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ πλαισίωναν Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, οι ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος και οι συνεφημέριοι του στην ενορία.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, μεταφέροντας τους παρευρισκόμενους πιστούς με την Χρυσοστομία ευγλωττία του, στο Θαβώρ της μυστηριακής ζωής, όπου ο μεταμορφωθείς Χριστός φωτίζει και αγιάζει την ύπαρξή μας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, ευλόγησε τα προσφερθέντα κατά το έθιμο σταφύλια, τα οποία διανεμήθησαν στους πιστούς ως ευλογία και ευχήθηκε καλή Παναγιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδος



Σχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi