23.Ιούνιος 2024

Φιλανθρωπική Διακονία

Η Άσκηση της φιλανθρωπίας και τής κοινωνικής μέριμνας είναι μία άλλη σοβαρή διακονία της ενορίας μας, κάνοντας πράξη τήν προτροπή τού Απ. Παύλου«περί τις φιλαδελφίας οι χρείαν έχετε γραφειν ημών, αυτού γαρ ημείς θεοδίδακτοί έστε είς το αγαπάν αλλήλους» (Α’ Θεσ. 4, 9).Η κοινωνία μας είναι δυστυχώς γεμάτη από αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, για τούς οποίους η εκκλησία μας πονά και νοιάζεται. Στήν ενορία μας λειτουργεί φιλανθρωπικό ταμείο, τό οποίο βοηθά τούς φτωχούς μας αδελφούς. Πληρώνει τά φάρμακα των απόρων, δίνει τακτική και έκτακτη χρηματική βοήθεια σέ ηλικιωμένους, αναπήρους, χρόνια πάσχοντες και χωρίς σύνταξη ενορίτες μας, φροντίζει τούς τοξικομανείς καί τούς εγκαταλειμμένους. ομάδα κυριών της ενορίας μας, εντοπίζει παρόμοιες περιπτώσεις καί προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο τους. Πολύ σημαντική φιλανθρωπική προσφορά της ενορίας μας είναι και η λειτουργία«Σπιτιου Γαλήνης Χριστού», στό οποίο βρίσκουν ζεστό και υγιεινό φαγητό  καθημερινά δεκάδες άποροι και απροστάτευτοι ενορίτες μας.

Διοικούσα Επιτροπή:

  • Πρόεδρος:           Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μπάρδης.
  • Ταμίας:                  κ.α Μαρία Καββαδία.
  • Γραμματεύς:       κ.α Ναυσικά Μπεκυρά
  • Μέλος:                   κ.  Γρηγόριος Γιαννόπουλος.
  • Μέλος:                  κ.α. Ανδρομάχη Κόττη

Εθελόντριες:

1. κ.α Μαρία Φούκα.

2. κ.α Αικατερίνη Τσιμικλή.

3. κ.α Αγλαϊα Φούκα.

4. κ.α Ευαγγελία Αδαμοπούλου.

5. κ.α Αλεξάνδρα Γιακουστίδη.

6. κ.α Ελένη Πλιαδάκη.

7. κ.α Αφροδίτη Κατωπόδη.

8. κ.α Ελένη Γεωργιάδου.

9. κ.α Βασιλική Πολιτοπούλου.

10. κ.α Νεκταρία Καρναρά.

11. κ.α Σταυρούλα Αντωνίου.

12. κ.α Ελένη Στρατίκη.

13. Δήμητρα Μανεσιώτη.

 

»Σπίτι Γαλήνης Χριστού»-Συσσίτια

Η Ενορίας μας καθημερινά προσφέρει πολλές μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Επίσης, κάθε μήνα αλλά και στις μεγάλες Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα και Κοιμήσεως Θεοτόκου) προσφέρονται δέματα τροφίμων προς τους μη έχοντας αδελφούς μας.

Όλα αυτά, που με την χάρη του Θεού μπορούμε και δίνουμε σαν βοήθεια,τα προσφέρουμε με απόλυτο σεβασμό, διάκριση και Αγάπη προς την εικόνα του Θεού που είναι ο άνθρωπος.

Κείμενο-Επιμέλεια: π. Στέφανος Κωστόπουλος

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi