23.Μάιος 2024

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Αγαπητοί Αδελφοί.

Σκοπός των μαθημάτων αυτών είναι η σύντομη θεωρητική και πρακτική μέθοδος της ψαλτικής πάνω στο αναλόγιο. Δηλαδή πως οι μαθητές της σχολής θα μάθουν πρακτικά να στέκονται πάνω στο αναλόγιο και να ψέλνουν.

Θα μπορέσουμε να σας διδάξουμε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα όχι τόσο για να πάρουμε πτυχία και άλλες περγαμηνές όσο να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την ψαλτική τέχνη και το πώς λειτουργεί το αναλόγιο στις μεγάλες εορτές αλλά και στις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες.

Τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 10:30-11:30π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδος και καθηγητής είναι ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού μας κ. Ιωάννης Φλάκας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: (210 76.60.859)

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi