23.Ιούνιος 2024

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την ονομαστική εορτή του Σοφού Ιεράρχου

Ρεπορτάζ: Τζάνης Αθανάσιος

Μεγάλα τὰ τῆς πίστεως κατορθώματα! ἐν τῇ πηγῇ τῆς φλογός, ὡς ἐπὶ ὕδατος ἀναπαύσεως, οἱ ἅγιοι τρεῖς παῖδες ἠγάλλοντο· καὶ ὁ Προφήτης Δανιήλ, λεόντωv ποιμήv, ὡς προβάτων ἐδείκνυτο. Ταῖς αὐτῶν ἰκεσίαις, Χριστὲ ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς.

Ένας εκ των σοφότερων Ιεραρχών της εκκλησίας εορτάζει τα ονομαστήρια του επί τη μνήμη του Προφήτου Δανιήλ. Ανήρ σοφίας και συνέσεως ο προφήτης ως και ο φερώνυμος του Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Ο εορτάζων τίμησε τον Προφήτη ως Ιερουργός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής με συλειτουργούς του, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιο, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Κοζάνης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Φωκίδος κ. Θεόκτηστο, Κηφισίας κ. Κύριλλο, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο, Διαυλείας κ. Αλέξιο, και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη  ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στη σύντομη προσλαλιά του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ευχαρίστησε  τους παρισταμένους Αρχιερείς, για την παρουσία και τις ευχές τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, με πολλή εγκαρδιότητα, και όλους τους Κληρικούς και τους λαϊκούς αδελφούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους και τη συμπροσευχή τους, τη Μνήμη του Μεγάλου Προφήτου της Αγίας μας Εκκλησίας, καθώς και την ονομαστική του εορτή.

Πολυχρόνιον Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi