23.Ιούνιος 2024

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ

 

Ρεπορτάζ: Τζάνης Αθανάσιος

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, ο Εσπερινός της Κυριακής και της μνήμης του Προφήτου Δανιήλ και των τριών φίλων του Ανανία, Μισαήλ και Αζαρία, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς με θερμά λόγια στον Προφήτη Δανιήλ,  του οποίου η πίστη στο Θεό, αποτέλεσε σπουδαίο πρότυπο προς μίμηση.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, ο οποίος μετά το πέρας της ακολουθίας χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους δεχόμενος  τις ευχές κλήρου και λαού, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Προφήτου Δανιήλ αλλά και το πρόσωπο του.

Agia_WebAdminΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi