24.Φεβρουάριος 2024

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καρέα Αττικής

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα η Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Καρέα Αττικής.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καισαριανής αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αλλά και στο Αποστολικό Ανάγνωσμα.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα και ώρα 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί  Μεθέορτος Πανηγυρικός  εσπερινός και θα ακολουθήσει πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, καθώς και της θαυματουργού Κάρας του Αγίου Γεωργίου.

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi