¨Ο Προστάτης των παιδιών και των άτεκνων γυναικών στη πόλη του Βύρωνα¨

Από το Σάββατο 11 έως το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα, θα έχουμε την χαρά και την ευλογία να φιλοξενήσουμε την Τιμία Κάρα του Αγίου Στυλιανού ο οποίος είναι Άγιος προστάτης των παιδιών και των άτεκνων γυναικών.

Σε μια εποχή που τα παιδιά και ο θεσμός της οικογένειας πλήττονται, η έλευση και η παρουσία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού αποτελεί πηγή πνευματικού ανεφοδιασμού για όλους μας.

Η Υποδοχή θα λάβει χώρα το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 5.30 μ.μ. και στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού μας επί των οδών Κορυτσάς 1 και Κωνσταντιλιέρη στο Βύρωνα.

 Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Κάρας στην πόλη του Βύρωνα έχει καταρτιστεί πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων και ομιλιών με γενική θεματική ενότητα: ‘’Τα παιδιά και η Οικογένεια μπροστά στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής’’

 π. Στέφανος Κωστόπουλος

Πατήστε για να δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi