Μητροπολίτης Καισαριανής: “Παρακαλούμε τον Όσιο να ευλογεί και να μεσιτεύει”

Την Τιμία Κάρα του Όσιου Ιερωνύμου του Σιμονωπετρίτη υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα στο Μετόχι Αναλήψεως της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στον Βύρωνα.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Στην ομιλία ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ  αναφέρθηκε στη μεγάλη πνευματική χαρά για την υποδοχής της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιερωνύμου εκφράζοντας. “Υποδεχόμαστε σήμερα την Κάρα του για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη για όσα εκείνος προσέφερε με την φιλόθεη διακονία του και να τον παρακαλέσουμε να μην εγκαταλείψει τους προσφιλείς σε αυτόν και, όπως τους ευεργέτησε ζώντας μαζί τους, έτσι να τους ευλογεί με τη μεσιτεία του και την παρρησία του στον Θρόνο του Θεού”.

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi