ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ – 2022

Μητροπολίτης Καισαριανής: “Ο Θεός δεν κοινωνεί με αμαρτωλούς και ασεβείς”

Αναλύοντας στη συνέχεια τις ενέργειες αυτές, ο μητροπολίτης Καισαριανής αναφέρθηκε στην πρώτη η οποία είναι η κάθαρση. «Να καθαριστούμε δηλαδή από τις ασεβείς πράξεις, σκέψεις και νοοτροπίες», τόνισε για να συμπληρώσει πως η δεύτερη ενέργεια είναι ο φωτισμός, ο οποίος μας οδηγεί στην θεογνωσία. «Να γνωρίσουμε δηλαδή τον αληθινό Θεό αφού μην νομίζουμε ότι τον γνωρίζουμε», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην τρίτη ενέργεια, ο κ. Δανιήλ υπογράμμισε πως αυτή είναι η θέωση. «Αφού καθαριστήκαμε από την αμαρτία και αφού γνωρίσαμε τον αληθινό Θεό τώρα μπορούμε να ενωθούμε και μαζί του», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως όλο αυτό το έργο υπηρετεί η εκκλησία με τα μυστήρια τα οποία τελεί και καλεί και εμάς, «να μετέχουμε σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο Θεός θέλει. Για αυτό πρέπει να ξέρουμε ποιες προϋποθέσεις ισχύουν ώστε να μας δεχθεί ο Θεός».

Όπως τόνισε μάλιστα ο θεός δεν φανερώνει τα πάντα για να προστατεύσει το θέλημά του και τις αποφάσεις του από τα κακοποιά πνεύματα. «Εμείς όμως είμαστε λαλίστατοι και λέμε και κουβεντιάζουμε τα πάντα. Δεν είναι συνετό να λέμε τα πάντα και τις σκέψεις μας γιατί μας ακούει ο διάβολος και αμέσως θα προσπαθήσει να μας εμποδίσει και να ενεργήσει εναντίον μας», ξεκαθάρισε ο ιεράρχης.

Προσπαθώντας να περιγράψει το πότε θα μας δεχτεί κοντά του ο Θεός, ο μητροπολίτης Καισαριανής υπογράμμισε πως, «μόνο όταν μετανοήσουμε και όταν επιστρέψουμε σε αυτόν αφού πρώτα αποκηρύξουμε τα έργα της πονηρίας και της αμαρτίας», αφού όπως σημείωσε ο Θεός με ασεβείς και αμαρτωλούς δεν κοινωνεί. «Ο Θεός δεν καταδέχεται καμία αμαρτία παρόλο που πολλοί λένε ότι Θα μας δεχτεί. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο Θεός δεν δέχεται κανέναν όσο ζει στην αμαρτία».

O κ. Δανιήλ ωστόσο έκλεισε με την ευχή, «μακάρι με τη σημερινή εορτή να αναγεννηθούμε ψυχικά και πνευματικά ώστε να ζήσουμε όπως ο θεός μας το εξασφάλισε και μας το υποσχέθηκε».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

 

Και του χρόνου με Υγεία!!! 

Επιμέλεια: π. Στέφανος Κωστόπουλος

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi