Η Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λαζάρου στο Βύρωνα

Ιερά Πανήγυρη για την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λαζάρου στο Βύρωνα θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λαζάρου στην ομώνυμη πλατεία του Βύρωνα από σήμερα έως και την ίδια την ημέρα της εορτής, ήτοι το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Σήμερα το πρωί εψάλη Ιερά Παράκληση στον Άγιο Λάζαρο, ενώ στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί η Ακολουθία του Εσπερινού κι έπειτα του Ιερού Ευχελαίου. 

Αύριο το πρωί στις 11.00 θα ψαλλεί, επίσης, Ιερά Παράκληση στον Άγιο Λάζαρο και το απόγευμα θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, ενώ το Σάββατο θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια όλων των λατρευτικών συνάξεων, θα υπάρχει προς προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου Λαζάρου.

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Fax Ιερού Ναού: 213.029.16.80Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

FacebookTwitterInstagramYouTube

Το διαδικτυακό μας ΡαδιόφωνοΗ διαδικτυακή μας TV
wi