ΗΠΑ: Το Πόρτλαντ η επόμενη πόλη που απαγορεύει τα πλαστικά καλαμάκια

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Πόρτλαντ στις ΗΠΑ ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο αναθέτουν στο Γραφείο Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης της πόλης να καταρτίσει σχέδιο για τη «μείωση των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών μιας χρήσεως», με ειδικότερο σκοπό να απαγορεύσει τα πλαστικά καλαμάκια.

Τα πλαστικά καλαμάκια είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές απορριμμάτων, δήλωσε ο δήμαρχος Τεντ Γουίλερ κατά τη διάρκεια της ακρόασης, και «κατακλύζουν την προκυμαία, τους δρόμους και τα πάρκα μας». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα καλαμάκια προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία επειδή δεν μπορούν να ανακυκλωθούν στην ίδια την πόλη του Πόρτλαντ.

Η Σούζαν Άντερσον, διευθυντής του γραφείου προγραμματισμού, κατέθεσε ότι, περιορίζοντας τη χρήση πλαστικών, η πόλη «παίζει το δικό της ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος».

Πολλές επιχειρήσεις του Πόρτλαντ είναι ωστόσο ήδη ένα βήμα μπροστά από το συμβούλιο. Περισσότερα από 100 τοπικά μπαρ και εστιατόρια κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών σταμάτησαν εθελοντικά να σερβίρουν ποτά με πλαστικά καλαμάκια, ευνοώντας τα χάρτινα ή τα μεταλλικά καλαμάκια, ή την πολιτική για παροχή πλαστικών μόνο κατόπιν ειδικής παραγγελίας. Εκπρόσωποι των καταστηματαρχών ανέφερε στο συμβούλιο ότι οι πελάτες υποστηρίζουν σε συντριπτικό βαθμό αυτή την πολιτική.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι πρέπει τώρα να καταθέσουν συγκεκριμένο σχέδιο απαγόρευσης τον Οκτώβριο, όταν τα μέλη του συμβουλίου θα το προσθέσουν στους δημοτικούς νόμους.

«Αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα, αλλά νομίζω ότι είναι μια σημαντική αρχή», δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας, «πρέπει να κινηθούμε επιθετικά».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi