Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Βύρωνα

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Βύρωνος, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Βαρβάρας.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Μακαρίου Παναγοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, πλαισιούμενου από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

———-

Ανήμερα της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, η θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αναστασίου Τασοπούλου, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πλαισιωμένου από τους εφημερίους του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο κ. Γεώργιο Σχοινά και Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο κ. Χρήστο Μπάρδη καθώς και από τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας  κ. Πλάτωνα Βλάχο.

Όλες αυτές τις ημέρες από την Κυριακη 1 Δεκεμβρίου πλήθος ευλαβών προσκυνητών ήρθε για να τιμήσει την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας αλλά και να προσκυνήση απότμημα του Ιερού Λειψάνου Της, το οποίο είχε εκτεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ανθρώπων.

”Αγία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών”

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1924-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Fax Ιερού Ναού: 213.029.16.80Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

FacebookTwitterInstagramYouTube

Το διαδικτυακό μας ΡαδιόφωνοΗ διαδικτυακή μας TV
wi