Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου: Να δίδουμε ομολογία πίστεως μέσα από τη συμμετοχή μας στην ζωή της Εκκλησίας

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα, τελέστηκε μετά το πέρας του Εσπερινού, το μυστήριο του Ευχελαίου υπέρ υγείας ψυχής και σώματος.

Ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, από Ενορίτες αλλά και ευλαβείς πιστούς από άλλες τις Ενορίες που προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απευθυνόμενος προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, αναφέρθηκε αρχικώς στους θαυματουργούς Αγίους της Λέσβου και στην συνέχεια στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία μας στα ιερά λείψανα των αγίων, τα οποία αποτελούν για τους πιστούς ταμεία χάριτος, πηγές ιαμάτων, απτή αίσθηση της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος και της ζωογόνου αύρας που εμφυσά στην ζωή της Εκκλησίας.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο π. Καλλίνικος υπογράμμισε ότι πρέπει να μένουμε σταθεροί στην ορθόδοξη πίστη και να δίδουμε ομολογία πίστεως μέσα από τη συμμετοχή μας στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα ανεγέρθη κατά τα έτη 1925-1932.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου κ.Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου. Και τω Θεώ δόξα!


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Fax Ιερού Ναού: 213.029.16.80Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

FacebookTwitterInstagramYouTube

Το διαδικτυακό μας ΡαδιόφωνοΗ διαδικτυακή μας TV