Aρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου: Τα λείψανα των Αγίων ειναι τιμιότερα ακόμη και από τον χρυσό και τον πλούτο του κόσμου όλου

Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα, ετελέσθη  ο  αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου.

Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, ακολοθούσαν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, η Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα,  ο ιερός κλήρος με προεστώτα τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, οι ευσεβείς Άρχοντες και ο φιλάγιος λαός.

Μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό, ο π. Καλλίνικος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και απηύθυνε στους πιστούς, λόγους επιστηρικτικούς, με τρόπο γλαφυρό ανεβάζωντας τους  σε όρος υψηλό θείας κατήχησης.

Τα  ιερά λείψανα κάνουν θαύματα και επιτελούν αναστάσεις νεκρών χάριν ακριβώς, της Θείας Χάρης που φέρουν από Τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό τόνισε ο  π. Καλλίνικος  αναφερόμενος στην  αξία και τη σημασία των ιερών λειψάνων στην ζωή των πιστών.

Επεσήμανε την επιθυμία ενός προφήτη να κηδευτεί από τα παιδιά του σε τάφο Αγίου προσδοκώντας να αγιασθεί και ο ίδιος. Επίσης, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ανάστασης ενός νεκρού αμέσως μόλις τα λείψανα του Αγίου και Δικαίου Προφήτου Ελισσαίου τον ακούμπησαν.

Έκανε, επίσης, λόγο για τη μαρτυρία του Ιερού Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφερόμενος στον Άγιο Βαβύλα εξηγεί πως τα λείψανά του είναι τιμιότερα ακόμη και από τον χρυσό και τον πλούτο του κόσμου όλου. Ο χρυσός και ο θησαυρός, συνεχίζει, δεν πετυχαίνουν ούτε τη θεραπεία ούτε την ανάσταση σε αντίθεση με τα λείψανα των Αγίων. Για το λόγο αυτό λοιπόν, ανέφερε ο  π. Καλλίνικος  προσκυνούμε την ημέρα ταύτη τα ιερά λείψανα των Αγίων Γεωργίου και Παρθενίου. Λαμβάνουμε με τον τρόπο αυτό τη χάρη Τους, η οποία παραμένει ζωντανή ακόμη και σε αυτά τα φαινομενικά νεκρά και ξερά λείψανα.

Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν υπόψιν τους αυτά τα οποία η Αγία Γραφή λέγει και να προσεύχονται στους Αγίους να τους δίνουν αυτήν την χάρη για να είναι βοήθεια και στηριγμός στην ζωή τους.

Αμέσως μετά εψάλη η Παράκληση. Να επισημάνουμε πως από χθες το απόγευμα στον ναό τίθεται προς προσκύνηση η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου η οποία εκομίσθη από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μακρυμάλλης, Ψαχνών, Ευβοίας και θα παραμείνει στον ναό έως την Τρίτη 6 Νοεμβρίου προς πνευματική οικοδομή των πιστών.

Δείτε όλες τις Φωτογραφίες

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα ανεγέρθη κατά τα έτη 1925-1932.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου κ.Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου. Και τω Θεώ δόξα!


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Fax Ιερού Ναού: 213.029.16.80Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

FacebookTwitterInstagramYouTube

Το διαδικτυακό μας ΡαδιόφωνοΗ διαδικτυακή μας TV