25.Απρίλιος 2024

Πάνδημη λιτάνευση των Ι. Εικόνων της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης και του Αγ. Δημητρίου στον Βύρωνα

Το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιερά Μονή Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, π. Σπυρίδωνα Δεναξά.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης και του Αγίου Δημητρίου, δια των οδών: Αγίου Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίιωνος, Αγίου Δημητρίου.

Της λιτανείας προπορεύονταν Ιερόπαιδες φέροντες τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα, η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά προσδίδοντας εορταστικό κλίμα, Αμοργιανοί με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι περιστοίχιζαν την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, Άγημα Αστυφυλάκων οι οποίοι έφεραν στους ώμους τους την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και ακολουθούσε ο Ιερός κλήρος με προεστώτα τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, και το φιλέορτο και χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησία μας.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ναό αναπέμφθηκε δέηση και εψάλει η Παράκληση και τα Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου.

Προ της παρακλήσεως ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, τον π. Καλλίνικο, αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑ». Ευχόμενος, όπως Κύριος ο Θεός, διά πρεσβειών του Αγίου Δημητρίου, να φωτίζει τις ψυχές και να ενδυναμώνει όλο τον κόσμο προς δόξαν Θεού και υπηρεσία των ανθρώπων, ιδίως των εν περιστάσει και ανάγκες όντων.

poimin.gr

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδος



Σχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi