20.Απρίλιος 2024

Ο Βύρωνας υποδέχθηκε τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (ΦΩΤΟ

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Την ευλογία να υποδεχθεί τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Τριών Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης είχε σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Περιοχή του Βύρωνα.

Να αναφερθεί ότι τα Ιερά Λείψανα κόμισε ο εφημέριος π. Γρηγόριος εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνoς και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Ιερών Λειψάνων εντός του Ιερού Ναού, όπου τοποθετήθηκαν σε προσκυνητάρι στο κέντρο του Ναού προς ευλογία των ευλαβών προσκυνητών και ενοριτών.

Μετά την υποδοχή τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η έλευση των Ιερών Λειψάνων, πρώτον ενισχύει την πίστη μας και μας βεβαιώνει και μας υπενθυμίζει την μετά θάνατον ζωή, μας θυμίζουν δηλαδή ότι η ζωή του ανθρώπου δεν τελειώνει στον τάφο αλλά συνεχίζεται και πέρα απο αυτόν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από τον οποίο εμείς γνωρίζουμε».

»Οι Άγιοι λοιπόν ζούν και μετά Θάνατον και μπορεί το σώμα τους να υπέφερε μαρτύρια ,να δέχτηκε ραπισμούς και άλλα πολλά , ωστόσο παρέμεινε το σώμα τους να μαρτυρεί αυτήν την αλήθεια της μετά θάνατον ζωής, της ενδόξου ζωής. Το δεύτερο που επιβεβαιώνει η ύπαρξη των λειψάνων των Αγίων είναι η δύναμη του Θεού , ο οποίος Θεός ενεργεί τεράστια και θαυμάσια διαμέσου των Αγίων του» συμπλήρωσε ο κ. Δανιήλ.

»Ο Θεός καταδέχεται να θεραπεύονται από ανθρώπους οι οποίοι μαρτύρησαν για εκείνον και και ενεργεί δια μέσου αυτών που μπορούν και έχουν την παρρησία του Θεού, και γιαυτό εμείς ζητούμε τις πρεσβείες εκείνων οι οποίοι μαρτύρησαν για τον Θεό και τους βάζουμε να παρακαλούν τον Θεό να μας δώσει αυτό που εμείς ποθούμε, και ο Θεός δέχεται και ακούει τα αιτήματα μας δια της φωνής και της παρρησίας την οποία έχουν οι Άγιοι να παρακαλούν απέναντι του» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο πάλι αναφέρθηκε στην κορυφαία βοήθεια των πρεσβειών της Θεοτόκου Μαρίας στον Υιό της, όπου την επικαλούμαστε ως έχουσα μητρική παρρησία, δηλαδή την παρρησία, το θάρρος που έχει μία μητέρα στον Υιό της και αφού η Παναγία μας, μας αγαπά, το πράττει μεταφέροντας για εμάς τις ικεσίες μας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Έτσι,όλες οι διδασκαλίες της Εκκλησίας μας της πνευματικής μας ζωής επιβεβαιώνονται εφόσον έχουμε ανάμεσα μας τα Ιερά Λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας,και τα έχουμε ενώπιον μας για να ζητήσουμε από του Αγίους να πρεσβεύουν στον Θεό για να τύχουμε όλων των αγαθών της αυτού αγαθότητος που δίνει στους ανθρώπους.»

Τέλος να σημειωθεί ότι  τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνου στον Ιερό Ναό έως τις 10 Οκτωβρίου και κατά το διάστημα της παραμονής των Ιερών Θησαυρισμάτων θα τελούνται καθημερινά στις επτά το πρωϊ Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στις έντεκα της ίδας ημέρας Ιερά Παράκληση ενώ τα απογεύματα θα τελείται εσπερινός.

byronas 1

byronas 1

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδος



Σχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi