28.Μάρτιος 2024

Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου: Να δίδουμε ομολογία πίστεως μέσα από τη συμμετοχή μας στην ζωή της Εκκλησίας

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα, τελέστηκε μετά το πέρας του Εσπερινού, το μυστήριο του Ευχελαίου υπέρ υγείας ψυχής και σώματος.

Ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, από Ενορίτες αλλά και ευλαβείς πιστούς από άλλες τις Ενορίες που προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απευθυνόμενος προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, αναφέρθηκε αρχικώς στους θαυματουργούς Αγίους της Λέσβου και στην συνέχεια στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία μας στα ιερά λείψανα των αγίων, τα οποία αποτελούν για τους πιστούς ταμεία χάριτος, πηγές ιαμάτων, απτή αίσθηση της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος και της ζωογόνου αύρας που εμφυσά στην ζωή της Εκκλησίας.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο π. Καλλίνικος υπογράμμισε ότι πρέπει να μένουμε σταθεροί στην ορθόδοξη πίστη και να δίδουμε ομολογία πίστεως μέσα από τη συμμετοχή μας στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδος



Σχετικά με εμάς

Κατά τα έτη 1927-1932 ανηγέρθη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου.

Ανηγέρθη από τους ξεριζωμένους και βιαίως εκδιωχθέντες από τους Τούρκους πιστούς Χριστιανούς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι τα μόνα υπάρχοντα που πήραν μαζί τους ήταν οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα και τα Ιερά Σκεύη των Εκκλησιών τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που ζούσαν σε πρόχειρες σκηνές, οι οποίες ήταν μέσα στη λάσπη και όμως παραδίπλα δημιουργούσαν περικαλλή βυζαντινό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Τριαδικό Θεό.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί την καινούρια τους ζωή την έχτισαν με κύριο γνώμονα και οδοδείκτη τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!!!

Κείμενο: π. Στέφανος Κωστόπουλος


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

Σύνδεσμοι

Ιερά Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού

Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερές Μητροπόλεις


Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Πατήρ Στέφανος Κωστόπουλος Προϊστάμενος Ι. Ναού.

Επικοινωνία: -Email agia_triada@hotmail.gr

wi