Ο Βύρωνας υποδέχθηκε τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (ΦΩΤΟ

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Την ευλογία να υποδεχθεί τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Τριών Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης είχε σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Περιοχή του Βύρωνα.

Να αναφερθεί ότι τα Ιερά Λείψανα κόμισε ο εφημέριος π. Γρηγόριος εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνoς και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Ιερών Λειψάνων εντός του Ιερού Ναού, όπου τοποθετήθηκαν σε προσκυνητάρι στο κέντρο του Ναού προς ευλογία των ευλαβών προσκυνητών και ενοριτών.

Μετά την υποδοχή τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η έλευση των Ιερών Λειψάνων, πρώτον ενισχύει την πίστη μας και μας βεβαιώνει και μας υπενθυμίζει την μετά θάνατον ζωή, μας θυμίζουν δηλαδή ότι η ζωή του ανθρώπου δεν τελειώνει στον τάφο αλλά συνεχίζεται και πέρα απο αυτόν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από τον οποίο εμείς γνωρίζουμε”.

”Οι Άγιοι λοιπόν ζούν και μετά Θάνατον και μπορεί το σώμα τους να υπέφερε μαρτύρια ,να δέχτηκε ραπισμούς και άλλα πολλά , ωστόσο παρέμεινε το σώμα τους να μαρτυρεί αυτήν την αλήθεια της μετά θάνατον ζωής, της ενδόξου ζωής. Το δεύτερο που επιβεβαιώνει η ύπαρξη των λειψάνων των Αγίων είναι η δύναμη του Θεού , ο οποίος Θεός ενεργεί τεράστια και θαυμάσια διαμέσου των Αγίων του” συμπλήρωσε ο κ. Δανιήλ.

”Ο Θεός καταδέχεται να θεραπεύονται από ανθρώπους οι οποίοι μαρτύρησαν για εκείνον και και ενεργεί δια μέσου αυτών που μπορούν και έχουν την παρρησία του Θεού, και γιαυτό εμείς ζητούμε τις πρεσβείες εκείνων οι οποίοι μαρτύρησαν για τον Θεό και τους βάζουμε να παρακαλούν τον Θεό να μας δώσει αυτό που εμείς ποθούμε, και ο Θεός δέχεται και ακούει τα αιτήματα μας δια της φωνής και της παρρησίας την οποία έχουν οι Άγιοι να παρακαλούν απέναντι του” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο πάλι αναφέρθηκε στην κορυφαία βοήθεια των πρεσβειών της Θεοτόκου Μαρίας στον Υιό της, όπου την επικαλούμαστε ως έχουσα μητρική παρρησία, δηλαδή την παρρησία, το θάρρος που έχει μία μητέρα στον Υιό της και αφού η Παναγία μας, μας αγαπά, το πράττει μεταφέροντας για εμάς τις ικεσίες μας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Έτσι,όλες οι διδασκαλίες της Εκκλησίας μας της πνευματικής μας ζωής επιβεβαιώνονται εφόσον έχουμε ανάμεσα μας τα Ιερά Λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας,και τα έχουμε ενώπιον μας για να ζητήσουμε από του Αγίους να πρεσβεύουν στον Θεό για να τύχουμε όλων των αγαθών της αυτού αγαθότητος που δίνει στους ανθρώπους.”

Τέλος να σημειωθεί ότι  τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνου στον Ιερό Ναό έως τις 10 Οκτωβρίου και κατά το διάστημα της παραμονής των Ιερών Θησαυρισμάτων θα τελούνται καθημερινά στις επτά το πρωϊ Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στις έντεκα της ίδας ημέρας Ιερά Παράκληση ενώ τα απογεύματα θα τελείται εσπερινός.

byronas 1

byronas 1

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα ανεγέρθη κατά τα έτη 1925-1932.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου κ.Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου. Και τω Θεώ δόξα!


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Fax Ιερού Ναού: 213.029.16.80Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

FacebookTwitterInstagramYouTube

Το διαδικτυακό μας ΡαδιόφωνοΗ διαδικτυακή μας TV