Κυριακή των Γ΄Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως)

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βύρωνος, όπου φιλοξενείται η σεβασμία και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών από τα Ιεροσόλυμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, χοροστάτησε εις τον Όρθρον, πραγματοποίησε την τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και παρακολούθησε με αισθήματα αγαλλιάσεως, την περιφορά του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού.

Η σεβασμία και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών θα παραμείνει στον ως άνω Ιερό Ναό προς προσκύνηση, ευλογία και πνευματική ενδυνάμωση, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής έως και την 17η Απριλίου.

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα ανεγέρθη κατά τα έτη 1925-1932.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου κ.Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου. Και τω Θεώ δόξα!


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Fax Ιερού Ναού: 213.029.16.80Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

FacebookTwitterInstagramYouTube

Το διαδικτυακό μας ΡαδιόφωνοΗ διαδικτυακή μας TV