Η ενορία μας στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του θεολόγου στο Βερίνο

Ολοήμερη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιήσε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βύρωνος, με τις πατρικες ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του θεολόγου στο Βερίνο, 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Αιγίου.

Τρία λεωφορεία προσκυνητών, υπό την πνευματική καθοδήγηση του  Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Κωστοπούλου, προίσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού, φτάνοντας στην Ιερά Μονή εισήλθαν στο καθολικό, προσκύνησαν τις Ιερές Εικόνες και παρακολούθησαν προσευχόμενοι την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην συνέχεια οι προσκυνητές πέρασαν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου η ηγουμένη Επιστήμη τους ομίλησε για την ιστορία του μοναστηριού και τον αείμνηστο Γέροντα-Κτήτορας του Μοναστηρίου, Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο  Γιαννακάκη.

Τέλος πριν αναχωρήσουμε από το μοναστήρι οι αδερφές πρόσφεραν σε όλους μια μικρή ευλογία καθώς και επίσης ζεστό ζυμωτό ψωμάκι που εκείνη την ώρα είχαν βγάλει από το φούρνο του μοναστηριού.

Και τω Θεώ δόξα!

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας ΤριάδοςΣχετικά με εμάς

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα ανεγέρθη κατά τα έτη 1925-1932.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Μαΐου 1957 από τον Επίσκοπο Ευρίπου κ.Αλέξιο, κατ’ εντολή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου. Και τω Θεώ δόξα!


Στείλτε μας EMAIL

Τηλ. Ιερού Ναού: 210.76.60.859Fax Ιερού Ναού: 213.029.16.80Πως θα έρθετε στο Ι. Ναό μας

FacebookTwitterInstagramYouTube

Το διαδικτυακό μας ΡαδιόφωνοΗ διαδικτυακή μας TV